1 de gener del 2013

Bon any 2013 !


Caminant per camins bacs, on no esperes trobar res d'inesperat, ha saltat de sobte la sorpresa en un racó gèlid i poc fresat, han aparegut uns àngels lluents per indicar-me un camí i al cap d'unes passes, al costat d'una font neta i endreçada m'esperava un pessebre, però no era un pessebre qualsevol. Els pessebres que es deixen dalt d'un cim, dalt d'una roca, dins una cova o en un indret emblemàtic, són en general pessebres senzills: St Josep, la Verge, el Nen, la vaca, l'ase i poca cosa més. Aquest cop no, aquest cop s'ho havien treballat a fons. Al peu d'aquest bosc ufanós hi veiem granges, oques, porcs, gallines, horts, llenyataires, cases, l'església, vinyes i vinaters, roba estesa, gent enfornant pa, nens gronxant-se, l'àvia passant el pont, dos que pesquen en un estany glaçat, pastors, ramats, la venedora de fruita, pagesos enfeinats, el pou, la barraca, el riu, els camins, la parada del bus, l'escola, romans, barrufets, el caganer i el naixementHi era tothom.


Penso que els artistes ens han fet un present que va més enllà de la imaginació, la innocència i la traça. Al deixar-ho a l'abast del transeünt ens han fet més que un acte de confiança, ens han estès la mà per compartir la seva il·lusió i un caliu afectuós que jo he sentit amb força, tot i el fred del matí. He quedat embadalit.



  
No és que m'identifiqui amb cap de les figuretes, que al cap i a la fi pertanyen a un món idealitzat, però sí que em poso a la pell dels realitzadors i els felicito de tot cor.


Tampoc crec que tingui res a veure amb les creences, es pot ser budista, marxista o psicoanalista, l'excursionista que passi per la font no pot deixar de trobar un sentiment d'afecte gairebé familiar per part dels que tan agradablement ens han fet compartir la seva creativitat, enginy i entusiasme.



Tan se val si la font es diu font del Caragol, font de la Teula o font del Raig. Segurament el pessebre durarà només uns quants dies. Com que a les fonts és més corrent trobar-hi altres tipus de presents, com llaunes, envoltoris i pells de taronja, aquest cop he sentit una alegria especial que també us he volgut fer arribar a vosaltres, com un bon presagi per un any al que han pronosticat tantes ombres.


Rebeu una forta abraçada tots i en especial els del pessebre de la font i que tingueu un Bon Any 2013 !


Eloi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada